GENÇLERİN ONLİNE ALIŞVERİŞ SİTELERİNİN GÜVENİLİRLİĞİNE İLİŞKİN DÜŞÜNCELERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - Tanyıldızı, Nural İmik; Demirkıran, Sinem (Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, 2018)
Mal ve hizmetlerin telekomünikasyon ağları üzerinden sunulduğu e- ticaret gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Bu durum önemli bir e-ticaret alanı olan özel alışveriş sitelerinin artmasına neden olmaktadır. E-ticaret ile tüketiciler fiziksel çabaya gerek kalmadan, evlerinden bir tuşa basarak istedikleri ürüne ulaşma imkânına kavuşmuştur. Ancak yüz yüze olmayan bu alışverişte insanların alışveriş sitelerinin hangi özelliklerini dikkate alarak güven duygularını oluşturdukları ise merak ve tartışma konusudur. Bu çalışmada gençlerin online alışveriş sitelerine olan güveni incelenmiştir. Bu amaçla anket oluşturulmuştur. Anket soruları Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencilerine uygulanmış elde edilen veriler SPSS programında analiz edilmiştir.