WEB GÜNLÜĞÜNDEN ZAMAN SINIRLI BULANIK BAĞINTI KURALLARI VE SIRALI ÖRÜNTÜLERİN ÇIKARILMASI - İŞERİ, İSMAİL (Fırat Üniveristesi, 2005)
YÜKSEK LİSANS TEZİ WEB GÜNLÜĞÜNDEN ZAMAN SINIRLI BULANIK BAĞINTI KURALLARI VE SIRALI ÖRÜNTÜLERİN ÇIKARILMASI İsmail İŞERİ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı 2004, Sayfa: 51 Bu tezde, web günlük verilerinden çoklu seviyeli, zaman sınırlı bulanık bağıntı kuralları ve sıralı örüntüler elde etmeye yarayan bir web madenciliği çalışması yapılmıştır. Son zamanlarda yapılan çalışmalarda hep basit bağıntı kuralları ve sıralı örüntüler üzerine odaklanılmıştır. Ayrıca bu çalışmaların birçoğu web sayfalarına yapılan ziyaretler dikkate alınarak doğrudan sıralı örüntüler ve ilişkiler elde etmek üzerine olmuştur. Dahası bu kuralların hemen hepsi tek seviyelidir. Bu tezde, web sayfalarına göz atma zamanı ele alınmış ve dilsel terimlerle biçimlendirmek için bulanık küme kavramı tanımlanmıştır. Böylece önerilen algoritma, dilsel terimlerle zaman sınırlı çok seviyeli göz atma davranışını, etkin bağıntı kuralları ve sıralı örüntülerin elde edilmesini sağlar. Gerçek bir veri kümesi üzerinde gerçekleştirilen uygulama sonuçları, önerilen yöntemin uygulanabilirliliğini ve etkinliğini gösterir. Anahtar Kelimeler: Veri madenciliği, Web Kullanım Madenciliği, Bulanık Mantık, Sıralı Örüntüler, Bağıntı Kuralları VI
Mining time constrained fuzzy association rules and sequential patterns from WEB logs
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol