KASET TAVANLARIN BİLGİSAYAR İLE ÇÖZÜMÜ - PEKGÖKGÖZ, RECEP KADİR (Fırat Üniveristesi, 1995)
Yüksek Lisans Tezi KASET TAVANLARIN BİLGİSAYAR ÎLE ÇÖZÜMÜ Recep Kadir Pekgökgöz Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1995, Sayfa: 54 Büyük açıklıklı yapıların düz yüzeyli betonarme elemanlarla projelendirilmesinde kullanılan yöntemlerden biriside kaset tavanlardır. Kaset tavanlar; katlanmış plaklara nazaran ekonomik olmasalar da, işçiliğinin alışıla gelmiş olması daha çok tercih edilmesine sebep olmaktadır. Günümüzde bilgisayarlar gelişmiş ve mühendislik alanlarında sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Uzun zaman alan ve çözümü güç olan mühendislik problemleri; bilgisayar programlarıyla daha kısa zamanda ve doğru bir şekilde hesaplanmaktadır. Bu tezde; kaset tavanların statik çözümündeki kabuller ve hesap esasları anlatılmış ve kaset tavan sistemlerini çözen bir bilgisayar programı geliştirilmiştir.

II SUMMARY Master Thesis SOLUTION OF THE GRID SLABS WITH COMPUTER PROGRAMME Recep Kadir Pekgökgöz Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Cıvıl Engineerring 1995,Page:54 One of the methods which is used in project of the large span buildings with flat surface reinforced concrete elements is the grid slabs. Although the grid slabs are not economical according to folded plates, familiarity of their workmanship causes to prefer very much. Today computer had been developed and begun to use frequently in engineering fields. Engineering problems which take the long time and have the hard solution are calculated with computer programs in the sharter time and true form. In this thesis, assumptions and calculation principles in static solution of the grid slabs are explained and a computer programme which solves the grid slab systems is developed.
Solution of the grid slabs with computer programme
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering