Element Contents of Pleurotus eryngii (DC. ex Fr.) quel. var. eryngii grown on some various Agro- wastes - Akyüz, Mehmet; Kırbağ, Sevda (My University, 2010)
Bu çalışmada; çe?itli tarımsal atıklar üzerinde yeti?tirilen P. eryngii var. eryngii'de; K, Ca, Na, Fe, Zn, Mn, Cu, Cr, Cd, Co, Ni ve Pb konsantrasyonları araştırıldı. Mineral element içeriği: 11.0-18.9 mg $g^ {-1}$ K, 0.35-1.03 mg $g^ {-1}$ Ca, 0.16-0.88 mg $g^ {-1}$ Na, 602.4-1524.5 mg $kg^ {-1}$ Fe, 44.7-102.7 mg $kg^ {-1}$ Zn, 17.7-37.5 mg $kg^ {-1}$ Mn ve 12.6-36.0 mg $kg^ {-1}$ Cu olarak belirlendi. Element düzeylerinin de?i?ken oldu?u, miktarları tespit edilen yedi element aras?nda, en yüksek 11.0-18.9 mg $g^ {-1}$ ile potasyum, en düşük 12.6-36.0 mg $kg^ {-1}$ ile bakır'da saptandı. Ayrıca, tüm deneme gruplarında ise; Cr, Cd, Co, Ni ve Pb gibi ağır metaller gözlenmedi.
Keywords: Bakır; tarımsal atıklar; Pleurotus eryngii; yenilebilir mantarlar; elementler