LORENTZ UZAYINDA GENELLEŞTİRİLMİŞ NULL SCROLLAR - BALGETİR, HANDAN (Fırat Üniveristesi, 2002)
Doktora Tezi LORENTZ UZAYINDA GENELLEŞTİRİLMİŞ NULL SCROLLAR Handan BALGETİR Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 2002, Sayfa:101 Bu çalışma dört bölüm halinde düzenlenmiştir. Birinci bölümde; bazı temel tanım ve teoremler verildi. İkinci, üçüncü ve dördüncü bölüm çalışmanın orijinal kısımlarıdır. İkinci bölümde; n-boyutlu Lorentz uzayında genelleştirilmiş null scroll'lar tanımlandı ve bunlara ait özelikler incelendi. Üçüncü bölümde; genelleştirilmiş null scroll' ların Gauss eğriliği, Ricci eğriliği, Lipschitz-Killing eğriliği ve skalar normal eğriliği hesaplandı ve bunlara bağlı olarak bazı teorem ve sonuçlar verildi. Dördüncü bölüm, üç alt bölümden oluşmaktadır. Birinci alt bölümde, n-boyutlu Lorentz uzayında bir hiperyüzey olan (n-l)-boyutlu genelleştirilmiş null scroll'lar ve eğrilikleri verildi. İkinci alt bölümde, genelleştirilmiş null scroll'lar için j.ortalama eğrilik hesaplanarak bazı sonuçlar elde edildi. Ayrıca Euler Teoremi ifade ve ispat edildi. Son bölümde de n-boyutlu Lorentz uzayında 2-boyutlu null scroll için Massey Teoremi verildi. ANAHTAR KELİMELER: Lorentz Uzayı, Regle Yüzey, Genelleştirilmiş Null Scroll, Pseudo-Ortogonal Yörünge. «¦*%*& &Z"~?i ".> -' -*\<
Generalized null scrolls in the Lorentzian space
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Matematik; Mathematics