Yeni Bir Schiff Baz Ligandının Sentezi, Karakterizasyonu ve Geçiş Metal Komplekslerinin İncelenmesi - Oğuzhan, Burak; Canpolat, Erdal; Şahal, Hakan; Kaya, Mehmet Demir (My University, 2017)
Bu çalışmada, bir yeni Schiff bazı ligandı ve onun geçiş metal kompleksleri sentezlenmiştir. Komplekslerde Schiff bazlarının metal iyonuna imin azotu ve fenolik oksijeninden bağlanarak iki dişli şelat olarak davrandığı bulunmuştur. Metal-ligand oranı, tüm kompleksler için 1: 2 bulundu. Co (II), Ni (II), Cu (II) ve Zn (II) kompleksleri tetrahedral geometriye sahiptir. Komplekslerin formülleri [M(L)2] olduğu bulunmuştur. Bileşiklerin yapıları elemental analiz, IR, 1H- ve 13C-NMR ve UV spektroskopisi, manyetik duyarlılık ölçümleri kullanılarak karakterize edildi. Ek olarak, ligand ve komplekslerinin termal karakterizasyonu TGA tekniği kullanılarak gerçekleştirildi.
Keywords: Kimya; Organik