ÖĞRETMEN ATAMA KRİTERLERİNE İLİŞKİN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ÖĞRENCİLERİNİN GÖRÜŞLERİ - Polat, Hakan; Demırkol, Murat; Ozdemır, Tuncay Yavuz (My University, 2019)
Bu araştırmada öğretmen atama kriterlerine ilişkin pedagojik formasyon eğitimi öğrencileriningörüşleri incelenmiştir. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden olgu bilim desenikullanılmıştır. çalışma grubunu Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesinde pedagojik formasyoneğitimi alan çeşitli fakültelerden öğrencilerin oluşturduğu 52 kişi oluşturmaktadır. Elde edilenveriler üzerinde betimsel analiz uygulanmış ve çalışmada katılımcıların örnek görüşlerine yerverilmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre; öğrenciler KPSS’nin öğretmen atamaları için yeterlibir ölçme aracı olmadığını, bu sınavla akademik başarının dikkate alındığını Öğretmenadaylarının alan bilgilerinin ölçülmesi açısından alan sınavının gerekli olduğunu ifadeetmişlerdir. Sözlü sınavın adam kayırma ve adaletsizliğe neden olduğunu, bu nedenle gereksizolduğunu ifade etmişlerdir. Atanacak öğretmenlerde anlatım becerisi, alan bilgisi, kişiliközellikleri ve iletişim becerilerinin dikkate alınması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları