Ni'me ve Bi'se ÖZELiNDE BASRA VE KÜFE ARAP DiLi EKOLLERiNiN ÖVGÜ VE VERGi SÖZCÜKLERiNE iLiŞKiN YORUMLARI - Erdim, Enes (Fırat University, 2011)
Arap dilinde kelime, isim, fıil ve harf olmak üzere üç kısma ayrılmaktadır. Çoğunlukla kelimelerin hangi türden olduğu ittifakla sabit olmasına rağmen, Basra ve Küfe dil ekaileri övgü ve yergi fiilieri olan ~ ve ı..r:ı: sözcüklerin türüyle ilgili farklı yorumlar ortaya koymuşlar, buna bağlı olarak da bunların yer aldığı cümleleri değişik şekillerde i'rab etmişlerdir. Biz bu çalışmada Basra ve Kfıfe dil ekallerinin sözünü ettiğimiz yorumlarını, i'rab yapma biçimlerini ve birbirlerinin tezlerine karşı ileri sürdükleri delilleri detaylı olarak ele alıp inceledik.
The Comments of Basra and KOfe Language Schools Upon Words of Praise and Satire in Ni'me and Bi'se
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları