RÜYALARIN FIKHi BOYUTU - Köksal, İsmail (Fırat University, 2008)
Rüyalar; Rahrnani, şe;1ani ve bazı olayların etkisinde kalına şeklinde üç sebeple görülür. Fakat bu üç rüyayı birbirinden ayırt etmek oldukça zordur. Çünkü uyku hali insanlar için kapalı bir .alandır. Bu açıdan hangi rüyaya itibar edileceği ciddi bir problemdir. Bir de görülen rüyadaki sembolleri anlama problemi vardır. Bu noktada, Kuran ve sünn.~t ölçülerinde gelen semboller dışındaki bilgiler çok güvenilir değildir. Neticede rüya ile ilgili genel bilgiler kapsamındaki şu iki ölçü önemlidir: 1. Rüya herkese anlatılmamalıdır. 2. Şayet anlatılacaksa; iyi niyetli, bilgili ve rüyayı gören şahsı seven birisine anlatılmalıdır. Çünkü rüyayı tabir etmenin rüyanın gerçekleşmesi konusundaki etkisi oldukça büyüktür.
Dreaming in lslamic Law
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları