İMZA TANIMA PROBLEMİNDE KULLANILAN YAPAY ZEKA ALGORİTMALARINA BİR BAKIŞ - Çikoğlu, Serdar; Temurtaş, Fevzullah; Yumuşak, Nejat (Fırat University, 2004)
Bu çalışmada, Yapay Zeka algoritmaları kullanılarak imza tanıma konusu araştırılmıştır. Bu bağlamda Genetik Olarak Optimize Edilmiş Ağırlıklı Nitelikler incelenmiş, Geri Yayılım Algoritmasının Performansı 0, 1, 50, 100 gizli üniteli ağ kullanılarak test  edildikten sonra, sonuçları tablolarla gösterilip,  gelecek yönergeler  için öneriler sunulmuştur.
Keywords: Engineering; Mühendislik