A transistor based fast driving circuit for bipolar step motor driving - Salihmuhsin, Metin; Baba, Sabit; Yılmaz, Ahmet Serdar; Şekkeli, Mustafa; Dizibüyük, Alper (My University, 2014)
This work involves developing a transistor based driving circuit for a bipolar step motor. TIP41 and TIP42 transistors are used to construct the driving circuit. The control circuit is constructed based on PIC 18F452 microcontroller. The overall system is first tested in simulation using Proteus program and then implemented experimentally on the breadboard. Experimental results showed that the driving circuit successfully runs the bipolar step motor in both directions and at various speeds.

Bu çalışma bipolar adım motorları için transistör tabanlı ve hızlı bir sürücü devre tasarımı geliştirilmesi aşamalarını içermektedir. Sürücü devresi TIP41C ve TIP42C transistörleri kullanılarak geliştirilmiştir. Kontrol devresi PIC 18F452 mikrodenetleyicisi kullanılarak gerçeklenmiştir. Sistemin tamamı önce bilgisayar ortamında Proteus programı kullanılarak simule edilmiş daha sonra ise bord üzerinde kurularak gerçeklenmiştir. Deneysel sonuçlar sürücü devresinin biplar adım motorunu her iki yönde ve farklı hızlarda başarılı bir şekilde çalıştırdığını göstermiştir.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Bipolar step motor; Transistor based driving circuit; Bipolar adım motoru; Transistör tabanlı sürücü devresi