Paleolitik ve Mezolitik (Epi-Paleolitik) Çağ’da barınma - Arslantaş, Yüksel (My University, 2014)
Paleolitik ve Mezolitik dönem insanlarının avcılık ve toplayıcılık yaptığı ve mağara, kaya altı sığınakları, açık alanda yapılan barınaklar ve ağaç kavuklarında barındığı bir dönemdir. Mağaralar barınma alanı olmanın yanı sıra aynı zamanda ölü defnedilen yerlerdir. Mağaraların dışında kaya altı sığınakları, açık alanda yapılan barınaklar ve ağaç kavukları diğer barınma alanlarıdır.
Keywords: Arkeoloji; Paleontoloji