TETİMMETU’L-MÛKİZA [Zehebî’nin el-Mûkiza’sındaki Takrîrî Sünnet Üzerine Ebû Ğudde’nin İlave Notları] - Erdoğan, Emine (Fırat University, 2016)
el-Mûkiza adlı eseri te’lif eden Zehebî2 ’nin bu eserde3 merfû hadisin tarifiyle ilgili şöyle bir ifadesi yer almaktadır: “Merfû hadis, Hz. Peygamber s.a.s. ’in sözüne veya fiiline nispet edilen hadistir.”4