BYUNG-CHUL HAN DÜŞÜNCESİNDE DİJİTAL TOPLUM ELEŞTİRİSİ - BEDİR, REVŞAN (Fırat Üniveristesi, 2021)
Sosyoloji, toplumsal dünyayı, toplumsal olayları analiz etmeye çalışmıştır. Toplum, sürekli değişim göstermiştir. Sosyoloji disiplini de bu değişimle beraber yeni toplum tipleri tanımlamaları yapmıştır. Bu durum da sosyolojinin bilimsel alanını genişlemesine yol açmıştır. Her sosyolog yeni kavramlarla ve tanımlamalarla sosyolojik zeminde zenginleştirmeler yapmıştır. Bu tez çalışmasında, Güney Koreli kültür kuramcısı Byung-Chul Han'ın 21. yüzyıl için önemli değerlendirmeler de bulunan görüşleri ile günümüz dijitalin kuşatması altında olan toplumun anlatılması hedeflenmiştir. Byung-Chul Han'ı dijital sosyoloji bağlamında; anlamak, yorumlamak ve dijital toplumda eleştirdiği durumları değerlendirmek önemli bir süreç olacaktır. Byung-Chul Han'ın, kavram paradigmasının sosyolojiye kazandırılması, yeni okumalara da bir perspektif sunacağı düşünülmektedir.

Sociology has tried to analyze the social world, social events. Society is constantly changing. The discipline of sociology has also made definitions of new types of society with this change. This situation has led to the expansion of the scientific field of sociology. Every sociologist has enriched the sociological ground with new concepts and definitions. In our thesis, we aimed to explain the society that is under the siege of today's digital with the views of South Korean cultural theorist Byung-Chul Han, which have important evaluations for the 21st century. Byung-Chul Han in the context of digital sociology; It will be an important process to understand, interpret and evaluate the processes he criticizes in the digital society. It is thought that bringing Byung-Chul Han's concept paradigm to sociology will provide a perspective for new readings.urulacaktır.
Criticsm of digital society in the thought of Byung-Chul Han
Keywords: Sosyoloji