İÇTEN YANMALI MOTORLARDA MANYETİK ALANIN YAKIT EKONOMİSİNE VE EMİSYONLARA ETKİSİ - BALO, FİGEN (Fırat Üniveristesi, 2002)
YÜKSEK LİSANS TEZİ İÇTEN YANMALI MOTORLARDA MANYETİK ALANIN YAKIT EKONOMİSİNE VE EMİSYONLARA ETKİSİ Figen BALO Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 94 Bu çalışmada, içten yanmalı motorlarda yakıtın geçtiği bölgede oluşturulan manyetik alanın, yakıt ekonomisi ve egzoz emisyonları üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Bununla birlikte manyetik alan şiddetinin yanmaya olan etkilerinin optimum çalışma koşullarına yakınlığı irdelenmiştir. Bu maksatla öncelikle piyasada kullanılan sabit bir manyetik alan cihazından faydalanılmıştır. Yine yakıt 12 V, 24 V ve 48 V luk bobinler kullanılarak çeşitli manyetik alanların etkisindeyken yanmaya gönderilmiştir. Dizel ve benzinli motorların standart halleriyle manyetik alanın etkisinde olduğu durumdaki çalışma şartları arasında karşılaştırmalar yapılmıştır. Sonuç olarak bu çalışmada daha önce bu konuda yapılmış çalışmaların örnekleriyle birlikte, yaptığımız araştırmanın verileri ve kıyaslamaları sunulmuştur. Anahtar Kelimeler: Manyetik alan, manyetik alan etki cihazı, yakıt ekonomisi, emisyon
The effect of magnetic field on the emissions and the economy of the fuel in the internal combustion engines
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Makine Mühendisliği; Mechanical Engineering