ABDULLAH B. AMR'IN isRAiLi RiVAYETLERİYLE MEŞHÜR RAViLERLE İLİŞKİSİNİN BOYUTLARI - Özdemir, Veysel (Fırat University, 2008)
Abdullah b. Amr'ın İsraili rivayet nakili kimselerle çok fazla iletişim kurduğu, sürekli onlardan Yahudi kültürüne ait bilgiler öğrendiği yönünde bir takım iddialar ileri sürülmektedir. Biz bu makalemizde Abdullah b. Amr'ın, İsraili rivayetleri nakil noktasında meşhur, önceleri Yahudi iken daha soma ihtida etmek sfuetiyle İslam ile şerefbulmuş olan kişilerle ilişkisinin hangi boyutlarda olduğunu inceleyeceğiz.
Dimensions of Relations with Narrator Which were Famous for israili Narratives of Abdallah b. Amr
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları