Beş seviyeli kaskat inverter ile beslenen 3-fazlı asenkron motorun V/f kontrolü - Deniz, Erkan; Altun, Hüseyin (My University, 2006)
Bu çalışmada çok seviyeli bir inverterden beslenen 3-fazlı bir asenkron motorun V/f skalar kontrolünün simülasyonu gerçekleştirilmiştir. Motoru besleyen izole dc kaynaklı ve 5-seviyeli kaskat inverterin çıkışında değişken frekans ve genlikte gerilim elde edilmesinde çok seviyeli sinüzoidal darbe genişlik modülasyon (SPWM) tekniği kullanılmıştır. V/f skalar kontrolünün gerçekleştirilmesinde motorun giriş akımları ölçülerek bir referansla karşılaştırıldıktan sonra bir PI kontrolörden geçirilmiştir. Bilgisayar Matlab ortamında elde edilen sonuçlar sistemin gerçekleştirilebilir ve performansının iyi olduğunu göstermektedir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik