Bir muhabbet kuşunda (Melopsittacus undulatus) abdominal bölgede lipoma - Yaman, Mıne; Yaman, İhsan; Canpolat, İbrahim (My University, 2005)
Bu çalışmada, 2 yaşında bir muhabbet kuşunun karın bölgesi deri altında 3.5 x 3 x 2.5 cm boyutlarında yumuşak kitle saptandı. Kitle bulunduğu yerden operasyonla total olarak ekstirpe edildi. Histopatolojik muayenede kitlenin basit tipte lipoma olduğu ortaya konuldu.
Keywords: Histopatoloji; neoplazma; cerrahi işlemler; cerrahi; karın; evcil hayvanlar; lipom; muhabbet kuşu; Melopsittacus undulatus