Mesanenin İnflamatuar Psödotümörü: Olgu Sunumu - Koç, Mustafa (My University, 2017)
İnflamatuar psödotümör mesanenin nadir benign nonepitelyal tümörüdür. Benign karakterde olmasına rağmen, ameliyat öncesi biyopsilerde, leiyomiyosarkom ve rabdomiyosarkom ile sıkça karıştırılmaktadır. Bu yazıda, 46 yaşında gross makroskobik hematüri ile başvuran erkek hastayı sunduk. Görüntüleme bulguları, mesane lümeninde geniş polipoid kitleyi ortaya çıkardı. Kitle; sistoskopi yapılarak transüretral rezeksiyon ile tedavi edildi. Tümörün histopatolojik değerlendirmesi inflamatuar psödotümör olarak rapor edildi. Literatürde radyolojik görüntülerin az sayıda olmasından dolayı, radyolojik tanıya katkı sunabilmek için, bu nadir olguyu sunduk.
Keywords: Üroloji ve Nefroloji; Cerrahi