$\\underline{Vic}$- dioksim türevlerinin sentezi, karakterizasyonu ve bazı geçiş metal komplekslerinin incelenmesi - Canpolat, Erdal; Kaya, Mehmet Demir (My University, 2000)
Bu çalışmada, yeni bir $\\underline{Vic}$-dioksim ligandı ve bu ligandın bazı geçiş metalleri ile kompleksleri sentezlendi. l,2-O-izopropiliden-4-aza-6-aminohekzan $(R_1NH_2)$ bileşiğinin anti-monoklor glioksim ile reaksiyonundan l,2-di(hidroksiimino)-3,6-diaza-8,9-O-izopropilidennonan $(L_1H_2)$ ligandı elde edildi. $(L_1H_2)$ ligandının Ni(II), Co(II), Cu(II) ve $UO_2$(VI) iyonları ile kompleksleri sentezlendi. Sentezlenen ligand ve komplekslerin yapıları IR, 1H, 13C-NMR ,manyetik duyarlılık ve element analizi sonuçlarından faydalanılarak aydınlatıldı. Ayrıca ligand ve komplekslerin, TGA teknikleri ile termik özellikleri araştırıldı.
Keywords: Kimya; Organik; Kimya; İnorganik ve Nükleer