CAM LiF KATKISININ BETON DAYANIMINA ETKiSİ - Yıldız, Servet; Kele$temur, M. Halidun (My University, 2000)
Bu 9ahjmada, %0.2, 0.4 ve 0.6 aglfhk oranlannda earn liflerle katkllandmlmlj beton matrisli kompozit malzemenin mekanik davranJ~lafl ara$tmlml§tlr. <;ekme ve baslny deneylerinin yanmda, egiJrne davram$mm belirlenmesi, 09 nokta ve dart nokta egilme deneyleri ile geryekle~tirilmi~tjr. Cam litlerle katkllandlfllanbetonun gekme ve egilme dayammlarmm arttlgl, basm9 mukavemetinin ise azaldlgl yapilan deneylerde tespit edilmijtir. 09 nokta egilme deneyleri ile elde edilen mukavemet sonu9larmm, d6rt nokta egilmeye g6re daha yUksek oldugu g6zlenmijtir. Beton matrisi katkllandlfan earn litler, matris igerisinde homojen olarak yayilmlj bir donatl gibi 9ahjarak, U9boyutlu bir mikro takviye vazifesi g6rmUjlerdir. Basmy deneyi slrasmda bOjluk gibi davranan bu lifler basll1ydayammmJ di.i$tirmU~lerdir.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Beton-earn lif kompozitler; Üç nokta egilme; Dört nokta eğilme