FUZZY SAYI DİZİLERİNİN YAKINSAKLIĞI - ER, BÜŞRA NUR (Fırat Üniveristesi, 2023)
Bu çalışmada, ?_p^m- operatörü ve üçgen fuzzy sayı dizileri kullanarak ?.dereceden fuzzy istatistiksel yakınsak dizi uzayı tanımını verdik. Ayrıca ?- sınırsız bir modülüs fonksiyonu olmak üzere ?_p^m- operatörü kullanarak ?. dereceden fuzzy istatistiksel yakınsak dizi uzayı tanımını verdik ve toplanabilme ile ilgili olan kapsama teoremlerini inceledik. Ayrıca, fuzzy sayı dizileri için farklı modülüs fonksiyonları kullanarak ?. dereceden ?_p^m- lacunary istatistiksel yakınsaklık ve bir modülüs fonksiyonuna göre ?. dereceden ?_p^m- lacunary toplanabilirlik kavramını tanımlayarak bazı kapsama teoremleri gösterilmiştir.

In this study, we define the fuzzy statistical convergence sequence space of order ? using ?_p^m- operator and trapeziodal fuzzy sequences. Also, we give the definition of fuzzy statistical convergent sequence space of order ? using ?_p^m- operator, where ?- is an unbounded modulus function, and examine inclusion theorems related to summability. Furthermore, we define ?_p^m- lacunary statistical convergence of order ? using different modulus functions for fuzzy sequences and give concept of ?_p^m- lacunary summability of order ? according to a modulus function and some inclusion theorems.
Convergence of fuzzy number sequences
Keywords: Matematik