Hemşirelerin Öfke Düzeyleri ve Öfke İfade Tarzlarının Belirlenmesi - Durmuş, A Birsen; Öztürk, Hafize; Kurşun, Metin (Ege Üniversitesi, 2000)
Bu araştırma, hemşirelerin öfke düzeyleri ve ö fke ifade tarzlarını belir lemek amacıyla yapılmıştır. Veriler, 265 h emşired e n gö rüşme ile ve "Sü rekli Öfke ve Öfke Ifade Tarzı Ölçeği" ku llanılarak elde edilmiştir. Hemşirelerin % 4 4 . 2 ' s i 2 3 - 2 7 y a ş g r u b u n d a o l d u ğ u v e s ü r e k l i ö f k e p u a n o r t a l a m a s ı 2 0 . 8 6 olarak belirlenmiştir. Hemşirel erin sürekli öfke ve öfke ifadeleri alt ölçek puan ları ile yaş, medeni durum, eğitim v.b. bazı değişkenler arasında anlamlı ilişki bulun amamıştır

This study was made the determining of nurses reactions to anger and anger expressions. Data were collected from 265 nurses by using an interviewing form and "Traid Anger and Anger Expression Scales". In our study 44.2% of nurses were 23-27 age group, 20.86 were means of traid anger. Means of anger expression and traid anger of nurses with age, education levet and marital status between analysis were not significantly
THE DETERMINING OF NURSING TRAID ANGER AND ANGER EXPRESSION LEVELS