Sonsuz elemanlar kullanılarak statik problemlerin çözümü - Calayır, Yusuf; Karaton, Muhammet (My University, 2003)
Bu çalışmada, iki ve üç boyutlu sonsuz ortam problemlerinin statik çözümü için sonlu ve sonsuz elemanları kullanan ve MATLAB ortamında kodlanan bir bilgisayar programı geliştirilmiştir. Sonsuz elemanın geometrik özellikleri tasvir yöntemi kullanılarak tanımlanmaktadır. İki ve üç boyutlu sonsuz elemanların rijitlik matrisleri standart Gauss integrasyon tekniği ile elde edilmektedir. Elemanlar kolaylıkla genel amaçlı bir sonlu eleman paket programına dahil edilebilir ve statik sonsuz ortam problemlerinin çözümünde kullanılabilir. Sonsuz elemanların etkinliğini irdelemek amacıyla, geliştirilen program kullanılarak iki tane statik sonsuz ortam problemi, iki ve üç boyutlu olarak çözülmüştür. Elde edilen sonuçlar analitik ve sonlu eleman çözümleriyle karşılaştırılmıştır.
Keywords: Mimarlık; Matematik; İnşaat Mühendisliği