Elazığ Hazar Gölü' nde yaşayan Capoeta capoeta umbla (Heckel, 1843)' nın büyüme özellikleri - Şen, Dursun; Aydın, Rahmı (My University, 2000)
Bu çalışmada, Hazar Gölü (Elazığ)'nden yakalanan C. c. umbla'ran büyüme özellikleri incelenmiştir. Bu amaçla, Kasım 1996-Ekim 1998 tarihleri arasında 346 balık incelendi. İncelenen balıkların yaşları I-XIÎI arasındadır. Populasyonun % 0,58'i juvenil, % 47,38'i erkek bireyler ve % 52,04'ü dişi bireylerden oluşmaktadır. Çalışma süresince yaş tayininde otolitler kullanılmıştır. Çünkü bu alttür için en belirgin yaş halkalarına otolitler sahiptir. Yaş grupları ve eşeye bağlı olarak populasyonun yaş-uzunluk, yaş-ağırlık, uzunluk^ağırlık ilişkileri ve kondisyon faktörü (KTL) belirlendi.
Keywords: Büyüme; cinsiyet; vücut uzunluğu; yaş; Elazığ; Hazar Gölü; göller; tatlısu balıkları; vücut kondüsyonu; vücut ağırlığı; Capoeta capoeta umbla; populasyon yapısı