HZ. EBU BEKİR DÖNEMİNDE BAGIMSIZLIK HAREKETLERİ (İrtidat ve İrtica) - Hurç, Ramazan (Fırat University, 1998)
Hz. İbrahim ve oğlu İsmail' den sonra Arabistan'ın Hicaz, bölgesinde bir devlet kurulmadı. Bedev1 halk, genelde göçebe olarak yaşadığından kabilecilik asabiyeti hakimdi. Hür yaşamayı her şeye tercih ediyorbırdı. Bu tarz hayat, Çöl Arabı'nın vazgeçilmez hayat tarzıydı. Hz. Muhammed (sav) yirmi üç yıllık hayatı boyunca mücadele ederek. özellikle Araplar'ı tek bir devlet altında birleştirdi. Ömrünün sonuna doğru yarımadanın her tarafindan bölük bölük insanlar gelerek Allah RasUlü'ne bağlılıklarım ifade ettiler. O da tüm Arap Yanmadasında İslam Devletini tesis etti. Bu vesile ile yüzyıllarca bağımsız ve göçebe olarak yaşayan Araplar, bir devlet olarak bir araya getirildi.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları