Isolation of Arcanobacterium (Actinomyces) pyogenes from abscessed catle kidney and identification by PCR - Ertaş, Hasan Basri; Kılıç, Ayşe; Özey, Gökben; Muz, Adile (My University, 2005)
Bu çalışmada, deri, eklem ve iç organlarda çeşitli prulent infeksiyonlara sebep olan Arcanobacterium spp.'nin apseli sığır böbreklerindeki varlığı araştırıldı. Toplam 500 sığır postmortem olarak muayene edildi ve apseli olan 100 örnek toplandı. Arcanobacterium pyogenes 40 (% 40) numuneden izole edildi. Izolatlardan elde edilen DNA'lar A. pyogenes'in plo geninden türetilen spesifik primerler kullanılarak Polimeraz Zincir Reaksiyonunda (PZR) çoğaltıldılar ve tüm izolatların PZR'da pozitif olduğu saptandı. Bu sonuç çalışmada kullanılan PZR yönteminin A. pyogenes'in identifikasyonunda uygulanabileceğini göstermiştir.
Keywords: Bakteriyel hastalıklar; moleküler genetik; polimeraz zincir reaksiyonu; sığır; tanı teknikleri; izolasyon; apse; böbrekler; Arcanobacterium pyogenes; DNA çoğaltımı