EPiKTETOS'UN HAYATI, ESERLERi ve FELSEFi GÖRÜŞLERi - Demirpolat, Enver (Fırat University, 2004)
Felsefenin insanlık tarihiyle başladığı ifade edilmektedir. Insanlık tarihinin unutulmaz isimleri peygamberler, filozoflar ve bilginlerdir. Biz, bu makalede M.S. I. yüzyılda Anadolu'da yaşamış olan Antik Yunan filozofu Epiktetos'un hayatını ve felsefi görüşlerini ineeledik Araştırmaınızda daha çok, filozofun mevcut olan "Düşünceler ve Konuşmalar" adlı tek eserinden faydalandık Onun bu eser bağlamında Felsefe ve Filozof, Tanrı, Ruh, Ahlak ve Akıl hakkındaki görüşlerinin yanı sıra diğer görüşlerine de kısaca temas ettik.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları