ŞUREYH'IN HAYATI, iLMi, MEVKii VE KADILIGI - Taş, Aydın (Fırat University, 1996)
Tabiinin büyüklerinden olan Şureyhoı, sadr-ı İsHimdaki en meşhur kadı ve fakihlerdendir. Aynı zamanda iyi bir şair olan Şureyh(3), İslam Hukuk Tarihinde daha çok kadılığı ile ün s almıştır. B u nedenle Şureyh İsHim Yargı Hukukunda müstesna bir yere sahiptir. Çünkü 60 yıla yakın kadılık vazifesinde bulunan Şureyh'den başka, bu kadar uzun müddet kadılık yapan başka bir kimse bilinmemektedir. Şureyh Hz. Ömer döneminde kadilığa başlamış, Bınevi halifesi Abdülmelik b. Mervan zamanında Haccac'dan istifasını istediği hicn 79 yılına kadar bu görevde kalmıştır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları