FİLİSTİN-İSRAİL ARASINDAKİ SAVAŞIN FİLİSTİN SİNEMASINDAKİ TEMSİLİ - KOÇASLAN, EYUP (Fırat Üniveristesi, 2022)
"Filistin ile İsrail Arasındaki Savaşın Filistin Sinemasındaki Temsili" adlı tez çalışmasında İsrail'in Filistin halkına karşı göstermiş olduğu baskı ve zulümlerin, Filistin sinemasındaki temsillerini incelemeyi amaçlamaktadır. Birinci bölümde Filistin tarihi ve Filistin sinema tarihi ele alınmıştır. Filistin tarihine giriş yapılıp 1948 savaşı merkeze alınarak öncesi ve sonrası toplumsal hareketliliklere değinilmiş, intifada hareketleri ile işgal altında yaşam mücadelesi veren Filistin halkının bağımsızlık süreci işlenmiştir. Bu bağlamda siyasi etkenlerin gölgesinde gelişen Filistin sineması dört bölüme ayrılarak incelenmiştir. Tez çalışmasının ikinci bölümünde Filistin sinemasında öne çıkan yönetmenler ve film anlayışları incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise Paradise Now, 3000 Nights ve 200 Meters filmleri savaşın somut gerçekliğini oluşturan hapishaneler, sınırlar ve canlı bomba unsurları bağlamında ele alınarak filmler analiz edilmiştir.

In his thesis titled "The Representation of the War between Palestine and Israel on Palestinian Cinema", he aims to examine the representation of Israel's oppression and atrocities against the Palestinian people in Palestinian cinema. In the first part, the history of Palestine and the history of Palestinian cinema are discussed. By entering the history of Palestine, by focusing on the 1948 war, social movements before and after it were mentioned, and the independence process of the Palestinian people, who struggled for life under occupation with the intifada movements. In this context, Palestinian cinema, which developed under the shadow of political factors, was analyzed by dividing into four parts. In the second part of the thesis, prominent directors and their film understandings in Palestinian cinema were examined. In the third part, the films Paradise Now, 3000 Nights and 200 Meters are analyzed in the context of prisons, borders and suicide bombers that constitute the concrete reality of the war.
Representation of Palestine-Israil war on Palestine cinema
Keywords: İletişim Bilimleri; Sahne ve Görüntü Sanatları