1310 SENE-İ HİCRİYESİNE MAHSUS MAMURAT'UL AZİZ - DURUKSU, FUNDA (Fırat Üniveristesi, 2013)
Hazılamış olduğumuz 1310 Sene- i Hicriyesine Mahsus Salname-i Vilayet-i Mamuret'ül Aziz adlı çalışmada Elazığ'ın siyasi, sosyal, ekonomik, coğrafi yapısı, nüfusu ve Mamurat'ül Azize bağlı kazâlar hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Bu çalışma giriş ve sonuç bölümleri hariç beş bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlerde ise tablolar, sene içerisindeki olaylar, Mamurat'ul Aziz ve kendine bağlı olan kazâlar, vilayetdeki nehirler, vilayetin ileri gelenleri, köyleri ve merkeze uzaklıkları, hatime yer almaktadır. Anahtar Kelimeler : Mamuret'ül Aziz, Salname

In this study 1310 Sene-i Hicriyesine Mahsus Salname-i Vilayet-i Mamurat'ül Aziz ( The Almanac of The Province of Mamurat'ül Aziz in 1310 of The Muslim Calendar ), a detailed information is given on the political, social, economic, geography and population of Elazığ, and on the towns of Mamurat'ül Aziz. This thesis is composed of five parts, except for the introduction and the conclusion parts. In this theses, there are tables, events of the year in facts, Mamurat'ül Aziz and its towns, the rivers of this province, the important figures of the province, its villages and their distance, and the conclusion part of the almanac. Key Words : Mamurat'ül Aziz, Salname (Almanac)
1310 Sene-i Hicriyesine Mahsus Salname-i Vilayet-i Mamurat'ül Aziz (The almanac of the province of Mamurat'ül Aziz in of the Muslim calendar )
Keywords: Tarih