Medyanın savaş söylemleri: barış gazeteciliği perspektifinden anaakım ve alternatif haber medyasında suriye sorunu - Şen, A. Fulya (My University, 2013)
Bu çalışmada, anaakım medyanın, savaş/çatışma söylemini ve egemen güçlerin ideolojisini yeni- den üreten haber anlatılarının tartışılması ve barış gazeteciliğinin alternatif bir gazetecilik pratiği olarak barışa ve demokrasiye katkılarına dikkat çekilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, anaakım ve alternatif medyanın Suriye sorunu ile ilgili haberleri barış gazeteciliği perspektifinden Van Dijk’ın eleştirel söylem çözümlemesi yöntemi kullanılarak incelenmiştir. Barış gazeteciliğinin demokratik ve insan odaklı bir çözüm üretebileceği ileri sürülmüştür.
Keywords: İletişim; Siyasi Bilimler