Prenatally Diagnosed Primary Frontoethmoidal Encephalocele: A Case Report - Kavak, Ebru Çelik; Kavak, Salih Burçin; Yalınkaya, Ahmet; Artaş, Hakan; Çim, Numan (My University, 2016)
Bu yazıda, 24. gebelik haftasında tanı konulan bir primer fronto-etmoidal ensefalosel olgusu sunmayı amaçladık. Ensefalosel en sık izlenen üç nöral tüp defektinden biridir, diğerleri anensefali ve spina bifidadır. Bu olguda yapılan ultrasonografide yüz orta hatta glabella bölgesinde kitle tesbit edildi, eşlik eden anomaliye rastlanmadı. Doğum sonrası yapılan muayene ve radyolojik değerlendirmede olguya, fronto-etmoidal ensefalosel tanısı konuldu. Bu olgular antenatal dönemde ultrason ile tanı konulabilen nadir lezyonlardır. Aksi isbat edilinceye kadar nazal bölgede izlenen her kitle ensefalosel olarak kabul edilmelidir
Keywords: Tıbbi Araştırmalar Deneysel; Kadın Hastalıkları ve Doğum; Genel ve Dahili Tıp; Patoloji