Tek Fazlı Matris Dönüştürücünün Frekans Değiştirici Olarak Çalışması - Pirinççi, Neslihan; Orhan, Ahmet (My University, 2020)
Bu çalışmada, Tek Fazlı Matris Dönüştürücünün (TFMD) frekans değiştirici olarak çalışması incelenmiştir.TFMD’nin devre topolojisi ve çalışması ele alınmış ve frekans değiştirici olarak çalışması için güvenli komutasyonanahtarlama stratejisi verilmiştir. Bu çalışmanın modellenmesi ve simülasyonu MATLAB/Simulink de yapılarakbelirtilen çıkış frekansı değerleri için çıkış gerilimi dalga şekilleri elde edilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik