Medyada sınıf temsilleri: “1 Mayıs Emek ve dayanışma günü” haberleri üzerine bir çözümleme - Şen, A. Fulya; Cetinkaya, Ali (My University, 2013)
Küresel kapitalizm sürecinde sınıf kimliği geri plana itilmiş, sınıfsal boyutu olan mücadeleler gücünü kaybetmiştir. İşçi sınıfını ve sınıf temelli hakları temsil eden “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü,” çalışma yaşamına ilişkin sorunların ve hak ihlallerinin yeniden düşünülmesi açısından oldukça önemlidir. Bu çalışmanın amacı, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” kutlamalarının egemen ve alternatif haber medyasında nasıl sunulduğunu, sınıf kimliğine ve sınıfsal boyutu olan ekonomik ve toplumsal haklara ilişkin anlamların nasıl kurulduğunu ortaya koymaktır. Bu çalışmada, gerekli veriler içerik çözümlemesi yöntemiyle elde edilmiş ve nitel çözümlemeler yapılmıştır.
Keywords: İletişim; Sosyoloji