Immunohistochemical localization of calbindin-D28k in porcupine (Hystrix cristata) trigeminal ganglion - Karaan, Meryem (My University, 2012)
Oklu kirpi (Hystrix cristata) trigeminal gangliyonunda histolojik olarak ışık mikroskopik yapı, immunohistokimyasal olarak ise calbindin-D28k’nın varlığı ve dağılımı araştırıldı. Çok sayıda calbindin-pozitif nöron gangliyona dağılmıştı. Pozitif hücrelerin hepsi büyük ve orta hacimliydi. Küçük gangliyon nöronları boyanmadı. Küçük, orta ve büyük hacimli olmak üzere 3 tip nöron vardı. Nöronların çoğu küçük satellit hücrelerle kuşatılmıştı. Satellit hücrelerin şekli polimorfal ve poligonaldı.
Keywords: Immünohistokimya; ganglion; sinir sistemi; ışık mikroskopisi; Hystrix cristata; kirpi