RL yükünü besleyen matris konverterin Matlab/Simulink ile benzetimi - Gundogdu, Ahmet; Altun, Hüseyin (My University, 2009)
Bu çalışmada RL yükünü besleyen 3-fazlı matris konverterin, Venturini kontrol algoritması dikkate alınarak matematiksel analizi yapılmış ve bu analiz sonucu konverter Matlab/Simulink ile modellenerek farklı çıkış frekansları için benzetim sonuçları alınmıştır. Benzetim sonuçları 2 kHz ve 5 kHz anahtarlama frekansları için q<=0.5 gerilim dönüştürme oranına sahip Venturini modülasyon algoritması kullanılarak elde edilmiştir. Burada q<=0.5 versiyonu kullanılan Venturini kontrol algoritmasının daha basit ve ucuz kontrolörle gerçekleştirilmesi mümkündür. Ayrıca farklı çıkış gerilim ve frekans değerleri için alınan benzetim sonuçlarından, matris konverter giriş akımı ve çıkış geriliminin ana bileşen dışında diğer harmoniklerinin genlik bakımından çok düşük olduğu gösterilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği