FİBONACCİ SAYILARININ REGÜLER MATRİSİ KULLANILARAK TANIMLANMIŞ YENİ BİR BK-UZAYI - BAYANCUK, YAKUP (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu çalışma da öncelikle tez boyunca kullanacağımız temel tanım ve teoremlerden bahsettik. Fibonacci sayıları yardımıyla tanımlanmış bazı dizi uzayları ve bunlarla ilgili kapsama bağıntılarını verdik. Daha sonra l_p (F) dizi uzayı tanıtıldı. Bu uzayın BK-uzayı olduğu gösterildi. l_p (F) dizi uzayının bazı özellikleri incelendi. Ayrıca l_p (F) uzayının ?-,?-ve ?- dualleri hesaplandı. l_p (F) uzayı üzerindeki matris dönüşümleri ve bu uzayın bazı geometrik özellikleri incelendi.

In this study, we first talked about the basic definitions and theorems that we will use throughout the thesis. We have given some sequence spaces defined with the help of Fibonacci numbers and their coverage relations. Then the array space l_p (F) was introduced. This space has been shown to be BK-space. Some properties of the l_p (F) sequence space are investigated. In addition, ?-,?-and ?- duals of l_p (F) space were calculated. Matrix transformations on l_p (F) space and some geometric properties of this space are examined.
A new BK-space derived by using regüler matrix of fibonacci numbers
Keywords: Matematik