ELEKTROMANYETİK OLAYLARIN FONKSİYONEL PROGRAMLAMA MANTIĞI İLE İNCELENMESİ - SEVİNÇ, BAHADIR (Fırat Üniveristesi, 2002)
YÜKSEK LİSANS TEZİ ELEKTROMANYETİK OLAYLARIN FONKSİYONEL PROGRAMLAMA MANTIĞI İLE İNCELENMESİ Bahadır SEVİNÇ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı 2002, Sayfa : 45 Bu tezde, elektromanyetik dalgaların sayısal analiz yöntemlerinden Spektral Domen Metodunun, fonksiyonel programlama mantığı kullanılarak analizi gerçekleştirilmiş ve geleneksel programlama teknikleri ile karşılaştırılmıştır.. Fonksiyonel dil olarak Haskell ve yorumlayıcı olarak Hugs yorumlayıcısı kullanılmıştır. Spektral Domen Metodunun denklemleri çözümün sağlanabilmesi için fonksiyonlar ve modüller yazılmış ve bu modüllerin birlikte çalışması sonucu sayısal analiz bitirilmiştir. Anahatar Kelimeler : Haskell, Fonksiyonel Programlama, Spektral Domen Metodu

II ABSTRACT MASTER THESIS ELEKTROMAGNETIK PHENOMENAL ANALYSIS WITH FUNCTIONAL PROGRAMMING APPROACH Bahadır SEVİNÇ Fırat Univesity Graduate School of Natural Applied Sciences Department of Computer Engineering 2002, Page : 45 In this thesis, Spectral Domen Method which is one of most commonly used technique of electromagnetic field and wave analysis have been analysed by using functional programming approach to compare with conventional program techniques. Haskell language and Hugs compiler have been used for functional programming approach. For solving in Spectral Domen Method equations, functions and modules have been rewritten then numerical analysis have been finished with working both modules together. Key Words : Haskell, Functional Programming, Spektral Domen Metod
Electromagnetic phenomenal analysis with functional programming approach
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol; Computer Engineering and Computer Science and Control