4-BOYUTLU GALİLEAN UZAYDA EĞRİLERİN YENİ KARAKTERİZASYONLARI - UYSAL, HAKAN (Fırat Üniveristesi, 2020)
Bu tezde, 4-Boyutlu Galilean uzayda eğrilerin yeni karakterizasyonları incelenmiştir. Bir regüler eğrinin Frenet vektörleri kullanılarak yer vektörü elde edilmiştir. Eğrilik fonksiyonları cinsinden bu eğriler karakterize edilmiştir. Son olarak G4 de rektifiyan, sabit oranlı, T-sabit ve N-sabit eğriler için bazı sonuçlar elde edilmiştir.

In this thesis, new characterizations of curves in Galilean 4-space G4 are studied. The position vector of a regular curve is obtained using its Frenet vectors. Such curves are characterized in terms of their curvature functions. In addition, some results of rectifying, constant ratio, T-costant and N-costant curve in G4 are obtained.
New characterizations of the curves in Galilean 4-space
Keywords: Matematik