DEVLET TEŞVİKLERİ VE BÖLGESEL GELİŞMİŞLİK FARKLILIKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ - Ünsaldı, Mehmet (Fırat University, 2006)
Bölgesel gelişmişlik farklılıklarının ve gelir dağılımı dengesizliklerinin azaltılması için ülkemizin toplumsal yapısının güçlendirilmesi, bölgesel dengelerin sağlanması, gelir dağılımı dengesizliklerinin giderilmesi, yapı-sal iyileştirmelerin tamamlanması ve küreselleşme ile bilgi toplumu olanaklardan yararlanabilecek bir altya-pının oluşturulması önem kazanmıştır. Dış pazarlara dönük, teknolojik avantajlardan etkin bir şekilde fayda-lanabilen, katma değeri yüksek, uluslararası standartlara uygun ve yerel kaynakların etkinleştirebilen bir üretim yapısı oluşturmak için devlet teşviklerinin amacına uygun olarak uygulanmasının gerekliliği şarttır.