Beyaz Eşya Sektöründe Marka Değeri ve Satın Alma İlişkisinde Marka Sadakati ve Bağlılığının Aracılık Rolü - Yıldırır, Suleyman Can; Çatır, İbrahim (My University, 2023)
Bu çalışmada beyaz eşya sektöründe marka değerinin satın alma davranışına etkisinin tespit edilmesinin yanı sıra marka değeri ve satın alma davranışı ilişkisinde marka sadakati ve marka bağlılığının aracılık rolünün tespit edilmesi de amaçlanmaktadır. Kolayda örneklem yöntemi ile seçilen 732 veriden oluşan örnekleme yüz yüze ve online anket yöntemleri ile ulaşılmıştır. Marka değerinin tüketicilerin satın alma davranışları üzerinde doğrudan bir etkisinin olmasının yanında sadık ve markaya bağlı müşterilerin de memnun oldukları ürün ve hizmetleri ve bunların markalarını çevrelerine önerdiği ve ağızdan ağıza iletişim ile markanın bilinirliğini artırdığı ve reklamını yaptığı değerlendirilmektedir. Bu sayede de markaya yeni müşteriler kazandırılmakta ve sadık müşterilerin sürekli olan satın alma davranışının devamlılığı artırılmaktadır. Bu sonuçlarla birlikte, işletmelerin ve pazarlamacıların stratejilerinde marka değerini artırıcı faaliyetler birlikte marka sadakati ve bağlılığına yönelik de stratejilere yer vermesi gerekliliği desteklenmiştir.
Keywords: İşletme; İktisat