HIDIR ABDAL SULTAN TEKKESİNE BAĞLI OCAK KÖYÜ HALK İNANIŞLARI - YILMAZ, ŞABAN (Fırat Üniveristesi, 2008)
"Sultan Hıdır Abdal Tekkesine Bağlı Ocak Köyü Halk İnanışları" adlı tezimiz Giriş kısmı dışında iki bölümden oluşmaktadır.Giriş kısmında; Ocak Köyünün tarihi, coğrafi konumu, sosyal yapısı hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde Ocak Köyü geçiş dönemleri ile ilgili halk inanışları ve bu inanışların Dinler Tarihi açısından değerlendirilmesi, ikinci bölümde ise Ocak Köyü'ndeki tabiat ve gündelik yaşamla ilgili inanışlar ve bu inanışların Dinler Tarihi açısından değerlendirilmesi yapılmıştır.Bu tezimiz bibliyografya ve ekler kısmıyla sona ermektedir.

Our thesis called The Evaluation of the public believes in Ocak Village, consists of two parts excep introduction.In introduction part, there is some information about history, geographical position, educational state, economic and social structure of Ocak Village. In the first part, the believes about transition periods in Ocak Village and around Ocak Village and their evaluation are analyzed with the method of observation and interview. In the second part, the believes about nature and their evaluation are analyzed with the method of observation and interview too.The research is ended with bibliography and additional parts.
The evaluation of common public believes in Ocak village
Keywords: Din; Halk Bilimi (Folklor)