SİMPLEKTİK EĞRİLER VE KARAKTERİZASYONLARI - ÇETİN, ESRA ÇİÇEK (Fırat Üniveristesi, 2019)
Bu çalışmada simplektik eğriler incelenmiştir. Özellikle simplektik eğrilerin Frenet denklemleri kullanılarak, Helisler, Slant helisler, Bertrand eğriler, incelenerek simplektik eğrilerin karakterizasyonları ifade ve ispat edilmiştir.

In this study, symplectic curves are examinated. Especially, caharacterizations of symplectic curves are expressed and proved by using Frenet equations of such curves with considering Helices, Slant helices and Bertrand curves.
Symplectic curves and characterizations of special curves
Keywords: Matematik