1806-1840 (H.1221-1256) tarihli mardin şer’iyye sicilinin tanıtımı ve fihristi - Sahın, Arzu (My University, 2013)
Osmanlı Tarihi araştırmalarında en önemli arşiv kaynakları arasında yer alan Şer'iyye Sicillerinin tetkik edilmesiyle, taşrada bir Osmanlı kentinin merkezle olan ilişkilerinin yanı sıra kendi içindeki hareketliliğini de takip edebilmek mümkün olmaktadır. Türkiye’de bulunan bütün sicillerin fihristlerinin çıkarılarak sicillerden faydalanmayı kolaylaştırmanın zorunlu olduğu gerçeğinden hareketle, bu yönde yapılan fihrist çalışmalarına bir katkı sağlama amacını taşıyan bu çalışmamızda; Mardin’e ait Şer'iyye Sicillerinden 253 envanter numaralı Mardin Şer'iyye Sicilinin fihrist ve tanıtımı yapılmıştır.
Keywords: Tarih