Situs inversus totalisli hastada laparoskopik kolesistektomi - Girgin, Mustafa; Kanat, Burhan Hakan; Ayten, Refik; Çetinkaya, Ziya (My University, 2012)
Safra kesesi ameliyatını laparaskopik yöntem ile yapmak altın standart olarak kabul edilmektedir. Yaklaşık 1/10.000-50.000 oranında görülen situs inversus totalis laparaskopik kolesistektomi için kontrendikasyon oluşturmadığı gibi altın standart olarak kabul edilmelidir. Bu yazıda, situs inversus totalisli hastada yapılan laparaskopik kolesistektomi sunuldu ve ek olarak ameliyat için yerleştirilen portların yerlerinin cerraha sağladığı faydalar değerlendirilmiştir.
Keywords: Kadın; Erişkin; Kolelitiyaz; Kolesistektomi; laparoskopik; Situs inversus