ELAZIĞ BELEDİYE SINIRLARI İÇİNDE BAZI KAYNAK SULARINDAKİ ALGLERİN ARAŞTIRILMASI - TOPRAK, GÜNEŞ (Fırat Üniveristesi, 1994)
Yüksek Lisans Tezi ELAZİ? BELEDİYE SINIRLARI İÇİNDE BAZİ KAYNAK SULARINDAKİ ALGLERİN ARAŞTIRILMASI Güne?: TOPRAK Fırat üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Anabilim Dalı 1994, Sayfa: 77 Bu araştırmada, Elazığ İli Belediye sınırlan içerisinde kalan Dipsiz Göl ve Kırk Gözeler olarak adlandırılan kaynak sularındaki algler Şubat 1993-Ocak 1994 tarihleri arasında araştırılmıştır. Kaynaklardaki alg florası başlıca diyatomelerden ibaret olmuş ve araştırma süresince diyatomelere ait 49 takson belirlenmiştir. Diyatomelerin dışında yalnızca bir yeşil alg ve iki mavi -yeşil alg türü belirlenmiştir. Kaynak sularında diyatomelerce oluşturulan epilitik, epifitik, epıpsammik, epipelik ve pelajik bölge alg topluluklarının tür kompozisyonu ve türlerin topluluklar içerisindeki yoğunlukları ayrı ayrı ele alınmıştır. Synedra spp. bu topluluklar içerisinde en önemli populasyonları oluşturan diyatomeler olmuşlardır. Bu diyatomeleri Cocconeis spp. ve Cymbells spp. izlemiştir. Diyatomelerin bu topluluklar içerisindeki en iyi gelişmeleri Sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde gerçekleşirken, yaz ve kış diyatomelerin birey sayıları bakımından fakır olduğu devreler olmuştur. ANAHTAR KELİMELER : Alg, Diyatome, Epilitik, Epifitik, Epipsammik, Epipelik, Plankton! k, Kaynak suyu, Elazığ".

IV SUMMARY Masters Thesis A STUDY ON ALGAE OF SOME SPRINGS SITUATED IN ELAZI? PROVINCE Güneş TOPRAK Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Aquaeulture 1994, Page: 77 in this study. Algae ocerring in two springs (Dipsiz Göl and Kırk Gözeler) which are situated in Elazığ Province were investigated betueen February 1 993- January 1 994. Algal flora of the springs were cam posed predominant! y of diatoms and a total of 49 diatom taxa were determined throughout the study. Epilithic, epiphytic, epipsarnmic, epipelic and plankton communities of the springs, were inventigated separately with respect to species composition and numbers of individual species. Sgmtira spp. were found to be the most conspicuous with their high cell numbers in all the communities, followed by Coccsneis spp. and Cymbsllsspp. Diatom species showed their best growth in spring and autumn whilst they were in lower numbers in winter and summer. KEY WORDS : Algae, Diatom, Epilithic, Epiphytic., Epipsammic, Epipelic, Planktonic, Spring water, Elazığ".
A Study on algae of some springs siruated in Elazığ province
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products