KUR'AN-I KERİM'DE TESHİR KAVRAMI - TAŞ, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2009)
İlahi kelam olarak insanlara gönderilen Kur'an, Peygamberimizden günümüze kadar tefsir edilmiştir. Günümüzde modern tefsir metotlarından biri de semantik metottur. Kur'an'da sehhare kelimesini klasik ve modern tefsirlerden araştırdık. Allah Kur'an'da yerdeki ve gökteki bütün varlıkları insanların emrine verdiğini bildiriyor. Bunun için insan yüce bir varlıktır. Ancak bütün bu nimetlere karşılık insanın Allah'a şükretmesi gerektiği bildirilmektedir. Hadislerde de sehhare kelimesi ?emre amade kılma, boyun eğdirme? olarak geçmektedir. Bunun yanı sıra Kelam ve Felsefe sahasında da teshire değinilmektedir.

Qur?an that send to people as divine kelam has been commentaried from our prophet until today.Today, one of the methods of modern commentaries is semantic methods. We researched in this work the word ?Sehhare? in the Qur?an of classical and modern commentaries. Allah is reporting in the Qur?an that all assets which in place and heaven is given to the order of people. Therefore, the people is an almighty asset. However, all these blessings should be gratitude to Allah for people have been reported in the Qur?an. The word ?Sehhare? pass in hadith as ?make ready order, subjugation? Basides this, the word ?subjugation ? teshîr? is adverted in the field of Kelam and philosopy also.
The concept of taskheer in the Holy Qur?an
Keywords: Din