Arap Dilinde Harf-i ta'rif - Koç, Sadık; Deliçay, Tahsin (My University, 2002)
İsimlerin başına gelen (arapça harf bkz. orjinal metin) genel anlamda ma'rifelik (belirlilik) alameti kabul edilmektedir. Ancak her (arapça harf bkz. orjinal metin) ma'rifelik ifade etmek için olmayıp bunun dışında, kelimelerin başına ism-i mevsûl anlamında ve eklendiği kelimeye mâna yönüyle herhangi bir etki yapmayan zâid takı olarak da gelebilmektedir. Bunları tanıyıp, ayırmak ifadeleri doğru anlamamıza yardımcı olmaktadır. Ayrıca ma'rifelik için gelen bütün (arapça harf bkz. orjinal metin)'ler de aynı anlamı ifade etmemektedir. Bir kısmı hem mânayı hem de lafzı belirli hale getirirken, bir kısmı da sadece lafzı belirli hale getirip mânayı müphem bırakmaktadır. Bu durum ise anlamı doğrudan etkilemektedir.
Keywords: Dil ve Dil Bilim