Spor Eğitiminde Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Kullanımı, - Yücel, A, S., Devecioğlu, S., (My University, 2012)
Günümüzde spor alanında başarıyı ve kaliteyi yakalamak için hem kuramsal hem de uygulamalı olarak verilen spor eğitiminde de, öğretme ve öğrenme süreçlerinde bilgi akışı sağlanırken bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı önem arz etmektedir. Türkiye’de özellikle örgün eğitim kurumlarında, spor eğitiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımının yeterli düzeyde olmadığı ve bazı araçların ise spor eğitimine fazla katkı sağlamadığı görülmektedir. Betimsel Tarama Modeli kullanılan bu çalışmada; spor eğitiminde bilgi üretimi veya mevcut bir bilginin araştırılması, bulunması, işlenmesi, sunulması ve değerlendirilmesinde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanılması ayrıca bireylere bu araçları kullanabilme becerisinin kazandırılmasının spor eğitimine etkilerinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Eğitim; Spor Eğitimi; Bilgi Teknolojileri; Bilgi Çağı; Spor